Égő volt, kigyulladt

Szomáliai kalózok mentették meg az elrabolt hajó legénységét

Szomáliai kalózok mentették meg egy hajó tizenkilenc fős legénységét, miután a korábban általuk elrabolt hajó lángra kapott az Afrika szarvánál fekvő ország partjainál - közölték csütörtökön helybeliek és maguk a kalózok.

2011.06.16 14:45MTI

A panamai lobogó alatt közlekedő és az Egyesült Arab Emírségek tulajdonában lévő MV ORNA teherhajót tavaly december 20-án rabolták el a kalózok a Seychelle-szigetektől körülbelül 650 kilométerre északkeletre.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a fedélzeten keletkezett tüzet. A rakomány és a hajómotor sértetlen maradt, de a személyzeti laktér teljesen megsemmisült - közölték a kalózok. A rablók a 27 ezer tonnás hajó legénységét egy közelben lévő, szintén általuk elfoglalt hajóra vitték át.

"Mindent megtettünk, hogy eloltsuk a tüzet (...) de nem sikerült - mondta egy magát Adamnek nevező kalóz a Reuters hírügynökségnek. - A teljes személyzetet megmentettük."

A szomáliai kalózok általában kereskedelmi hajókat rabolnak el, amelyeket a váltságdíj kifizetéséig az általuk ellenőrzött part menti városok közelében tartanak. A hajókért gyakorta több millió dollárt is elkérnek, ami - a külföldi haditengerészet járőrözése ellenére - jövedelmező üzletet jelent számukra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.