Második generációs Intel Core processzorral

Hipervékony laptop az Acertől

Futurisztikus, kobaltkék alumínium fedél a megújult, akár 10 órán keresztül is használható Aspire TimelineX-en.

2011.05.12 15:19ma.hu

A következő generációs Acer Aspire TimelineX sorozat új, kobaltkék alumínium fedelet kapott, mely az ezüst profillal keverve futurisztikus hatást nyújt. Letisztult vonalak, geometriai formák és finom hajlatok jellemzik a minimalista külsőt. Az egyszerre több érintést is kezelni képes multi-gesture érintőmező ugyanolyan színű, mint a borítás és a kéztámasz, így megőrzi az egységes megjelenést és érzetet; az oldalakon pedig a zsanérok világos dizájnja gazdagítja a vizuális hatást. Puha, ezüst alapon nyugvó billentyűzetét könnyű tisztítani.

Akár 10 órányi akkumulátor üzemidő - melyet olyan új áram-takarékossági tulajdonságok tesznek lehetővé, mint például az optikai meghajtó áramtakarékos üzemmódja - jellemzi a laptopot, emellett az energiaforrás életciklusát is megnövelte a gyártó. Míg ugyanis a hagyományos akkumulátorok esetén az áram kapacitás elkezd csökkenni 80%-ra 300 töltési ciklus után, Az új, hosszú életciklus formula alapján készült akkumulátor képes megtartani kapacitásának 80%-át több mint 1000 töltési ciklus után is. Ez négyévnyi használatot jelent, és lefordítható kevesebb akkumulátor cserére is, mely által csökken az energia- és erőforrás fogyasztás. Ezen felül az akkumulátor beépített, vékonyabb kialakítást lehetővé téve. Töltöttségi szintjéről különböző színekben világító LED tájékoztat.

Második generációs Intel Core processzor családra épül a laptop, és dedikált Nvidia Geforce grafikai megoldásokkal is kaphatók. A médiagyűjtők kedvéért akár 750 GB merevlemezzel is fel lehet szerelni, de alternatívaként SSD meghajtóval is rendelkezhetnek. A HDMI csatlakozási készség nagyképernyős, HD TV-vel való összeköttetést biztosítja, opcionális USB 3.0 csatlakozója pedig a külső eszközökkel képes tízszer olyan gyorsan adatot cserélni, mint korábban. Dolby Home Theater v4 támogatásának köszönhetően torzításmentes hangzást kínál.

A kompakt 34 cm-es (13,3") 3830T modelltől egészen a szuper-vékony 35,5 cm-es (14.0") 4830T és 39,5 cm (15.6") 5830T verziókig, az Aspire TimelineX család vékony Acer CineCrystal LED hátsó-megvilágítású kijelzőkkel van felszerelve, 16:9 méretaránnyal és 1366 X 768 HD felbontással. Mindegyik modell rendelkezik vezetékmentes csatlakozást biztosító Wi-Fi modullal, opcionális Bluetooth 3.0 támogatással és gigabites LAN-csatlakozással. 1,3 megapixeles webkamerája pedig még alacsony fényviszonyok között is használható, sőt, lehetővé teszi 720p felbontású HD videók rögzítését is. Mindezeken túl az Aspire TimelineX képes okostelefon vagy más USB-s eszközök feltöltésére, a laptop bekapcsolása nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.