Megvetemedett

A Sony 535 ezer Vaio laptopot hív vissza világszerte

A Sony 535 ezer Vaio laptopot hív vissza világszerte túlmelegedés miatt, ami a számítógép megvetemedését okozhatja - közölte a japán szórakoztató elektronikai konszern szerdán.

2010.06.30 14:38MTI

A túlmelegedés akár bőrfelületi égési sérülést is okozhat, de ilyen esetről még nem számoltak be.

A visszahívási akció az idén január óta értékesített F és C sorozatú Vaio laptopok egy részére vonatkozik. Az akció 259 ezer laptopot érint az Egyesült Államokban, 103 ezret Európában, 120 ezret Ázsiában és 52 ezret Japánban.

Az akcióban érintett készülékek tulajdonosai a Vaio programfrissítési funkciójával vagy a Vaio weboldaláról letöltött programmal javíthatják ki a hőmérséklet szabályozási rendszer hibáját, de a Sony márkaszervizei is elvégzik a javítást.

A Sony két éves veszteséges periódust követően az idei pénzügyi évben számít első pozitív eredményére televízió készülék és video játék üzletág javuló kilátásának köszönhetően.

A Sony szóvivője szerint a laptop visszahívási akció nem lesz érzékelhető hatással a konszern eredményére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.