Nagy durranás lesz

A Flash 3D változatát tervezi az Adobe

A Flash multimédiafejlesztő-alkalmazás háromdimenziós változatát tervezi az Adobe - közölte a szoftvercég termékmenedzsere.

2010.07.09 19:14MTI

Az Adobe eredetileg az októberi fejlesztői konferenciára tartogatta a Flash jövőjéről szóló bejelentést, azonban a konferencia előzetesen közzétett napirendi pontjaiból már most nyilvánosságra került, hogy az október 27-i szemináriumon a Flash-lejátszó háromdimenziós jövőjéről tartanak majd előadást.

Thibault Imbert blogjában mindössze annyit írt az érdeklődőknek, hogy felejtsenek el minden eddigi 3D grafikával kapcsolatos elképzelést, mert az ősszel nagy durranásnak számító bejelentés várható. A weboldalak jelentős része használja a vektoros rajzolóprogramokat és a professzionális animációszerkesztő-programokat ötvöző Flash alkalmazást, amely nélkül ma már számos honlapot meg sem lehet jeleníteni.

Az Adobe becslései szerint az internetkapcsolattal rendelkező asztali számítógépek 92-95 százalékán a Flash-lejátszó legfrissebb változatát használják, miközben a PC-k 99 százalékán megtalálható a lejátszó valamelyik korábbi változata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.