Megbízható és szupergyors

SSD-sebességbajnokot mutatott be a Micron

Az SSD-k már alaphelyzetben sem lassúak, de ez a modell még SSD fronton is szupergyors.

2009.12.12 09:35ma.hu

Mivel az SSD (Solid State Disk) eszközökben a hagyományos merevlemezekkel ellentétben nincsenek mozgó alkatrészek csak memóriachipek, egyrészt jóval megbízhatóbbak, másrészt pedig villámgyors működésűek.

A Micron által most bemutatott legújabb SSD-k pedig még a korábbi hasonló modelleknél is jelentősen gyorsabbak.

A RealSSD C300 típusjelzésű újdonság a gyártó közlése szerint nem kevesebb mint 355 MB/s-os olvasási sebességre képes, és a 215 MB/s-os írási teljesítményére sem lehet egyetlen rossz szavunk sem.

Ez az SSD már jóval túlmutat a korábbi 3 Gb/s-os SATA technológián, lévén, hogy immár a 6 Gb/s-os SATA szabványt is támogatja - SSD fronton a világon elsőként.

A 34 nanométeres gyártási technológiák segítségével készülő MLC (Multi Level Cell) memóriachipek ONFI 2.1 kompatibilisek, a meghajtók pedig 128 GB-os, valamint 256 GB adattároló kapacitással rendelkező változatokban jelennek meg a piacon.

A gyártó ígéretei szerint mindkét verzió kapható lesz 1,8 colos és 2,5 colos formátumban is. A kereskedelmi forgalmazás a jövő év elején fog megkezdődni.

A memóriapiac igazi nagyágyúi szerint körülbelül 2011-re jön el az az idő, amikor az SSD termékek igazán széles rétegek számára elérhetővé fognak válni.

A gyártók úgy vélik, hogy addigra várhatóan végbe fog menni a vadonatúj 20 nanométeres gyártási technológiákra történő átállás, mely mindenképpen áttörést jelent majd SSD fronton.

GB/forint arány tekintetében ma még 20-30-szor drágábbak az SSD-k, mint a hagyományos merevlemezek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.