A bűnözők jelszavakra ácsingóznak

Hamis Facebook-oldal lepleződött le

Hamis Facebook-oldalra bukkantak a Panda Security biztonságtechnikai szakemberei. A bűnözők természetesen megint jelszavakra ácsingóznak.

2009.11.18 15:36ma.hu

Hamis Facebook-oldalt lepleztek le a Panda szakemberei a közelmúltban. Az eredeti oldalra erősen hasonlító áloldal egy már nagyon régi trükköt alkalmaz: aki figyelmetlen, begépeli a jelszavát a belépéshez, az oldal tulajdonosai pedig így gyorsan hozzájutnak legitim Facebook-fiókokhoz, ezen keresztül pedig bizalmas adatokhoz, címlistákhoz és vírusterjesztési lehetőséghez.

Ez egy ósdi trükk, de sajnos a nagy számok törvénye alapján mindig vannak olyanok, akik bedőlnek – kommentálta Sándor Zsolt, a Panda Security igazgatója. – Minden esetben, ha felhasználónév-jelszó párossal lépünk be valahová, mindig ellenőrizzük, hogy például stimmel-e a böngészősávban a webcím. Ez klasszikus eset, amikor egy ismert márkát úgy hamisítanak, hogy épp csak egy betűt változtatnak meg: ez a vásárlónak nem olyan feltűnő, de ég és föld lehet a különbség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.