A Cliq felhasználói számára lehet jó választás

Itt az első Androidos Motorola

Bemutatta az első Android operációs rendszert használó okostelefonját a Motorola. Az érintőképernyős, teljes QWERTY billentyűzettel és öt megapixeles kamerával felszerelt Cliq nevű készülék elsősorban a közösségi oldalakat gyakran látogatók számára lehet jó választás.

2009.09.11 19:27MTI

Az okostelelefon számos alkalmazása segíti Facebook-on, a Myspace-en és a Twitter-en található ismerőseink üzeneteinek azonnali megismerését, a készülék ráadásul a Facebook profilképét és a közösségi oldalon közzétett utolsó bejegyzését is megjeleníti azoknak, akik keresnek minket.

A Facebook üzenetek mellett a postafiókunkba érkezett emaileket is azonnal el lehet olvasni a telefonon, melynek tulajdonosai a Google több alkalmazását is használhatják majd. A Google Maps oldala például a beépített helymeghatározó rendszerrel együtt segítheti a mobil vásárlóit az eligazodásban. Az első beszámolók szerint több alkalmazását együttes futtatása sem okoz gondot a Motorola új okostelefonjának, mivel a készülék felhasználói felülete rendkívül gyorsan működik.

A Cliq a karácsony előtti időszakban kerül majd a boltok polcaira Egyesült Államokban, az amerikai gyártó egy másik még be nem mutatott modelljével együtt. A Motorola a Razr megjelenése óta nem dobott piacra igazán sikeres mobilt, a cég telefon üzletága pedig négymilliárd dollár veszteséget termelt az elmúlt két év során. A valaha piacvezető amerikai mobilgyártó ma már csak a negyedik legtöbb telefont eladó cégnek számít a világon. Elemzők szerint a vállalat jövőjét meghatározhatja a legújabb modelljeinek a fogadtatása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.