"A teljes modellt a platform köré építjük"

Végső kapaszkodó: A Motorola a Google Androidra tesz fel mindent

A Motorola telefon üzletága 4 milliárdot vesztett 2007 óta, és most a Google Androidra tesznek fel mindent.

2009.08.30 17:35ictpress

"A teljes modellt a platform köré építjük" - mondta el Christy Wyatt, a cég szoftverplatformokért felelős alelnöke.

"A közép- és felsőkategóriában most csak Androidra fejlesztünk".

A Google és az Open Software Alliance által fejlesztett operációs rendszer nyílt forráskódú, és a gyártók szabadon módosíthatják saját igényeiknek megfelelően, írta meg a Bloomberg.

A cég az elmúlt 5 évben nem mutatott be nagy sikert elérő készüléket, a Razr megjelenése óta. Az Androiddal szerelt készülékeket szeptember 10-én mutatják be, és várhatóan két készülék elérhető lesz már az üzletekben az ünnepek alatt.

"Jövőre a bevételek felét már az Android telefonok adhatják a Motorolának" - mondta el a bostoni Avian Securities elemzője, Matt Thornton.

A Motorola egy azon legalább 5 cég közül, melyek idén a nyílt forráskódú, Google által fejlesztett operációs rendszerrel szerelt telefont jelentetnek meg a következő 12 hónapban.

A webezésre és emailezésre alkalmas készülékekből 27 százalékkal adtak el többet a második negyedévben, míg a mobileladások 6,1 százalékkal estek, a Gartner adatai szeint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.