Könnyes búcsú

3000 dolgozójától válik meg a Motorola

A Motorola pénteken megerősítette, hogy a 2009-re tervezett 800 millió dolláros kiadáscsökkentési terv keretében 3000 embert bocsátanak el a vállalattól - ezek nagy része jelenleg a molbil ágazatban dolgozik.

2008.11.04 08:08Z., ma.hu

A cég szóvivője elmondta, hogy az elbocsátások a vállalat egészére értendők, és az utcára kerülő dolgozók 2/3-a a mobil részleg alkalmazottja.

A kommunikációs eszközök gyártójaként ismert Motorola 2007 végén 66.000 főt foglalkoztatott, a vállalat vezetői a harmadik negyedéves beszámoló során említést tettek a költségcsökkentő intézkedésekről, de a sajtótájékoztató 65 perce alatt egyszer sem utaltak arra, hogy a vállalatnál elbocsátások lesznek.

A Motorola problémái hónapokkal ezelőtt kezdődtek, és a hasznot nem hozó mobiltelefon-részlegben gyökereződnek, amely szegmenst jelenleg a vállalat igazgatója, Sanjay Jha személyesen ellenőriz. Jha elmondta, hogy a Motorolának jelenleg olyan tervezőkre van elsősorban szüksége, akik olyan felhasználói felületet képesek készíteni, amely felveheti a versenyt az iPhone felületével és a további gyártók készülékeivel.

Jha, aki augusztus óta vezeti a mobiltelefon-ágazatot, azt is bejelentette, hogy a Motorola első Android alapú telefonja 2009 karácsonyára (!) fog megjelenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.