Majdnem megtelt a belső memória?

Nem lehet majd frissíteni a G1 Androidot?

Az első Android telefon, a T-Mobile G1 felhasználói lehet, hogy nem frissíthetik majd a jövőben az operációs rendszerüket, mert a belső memória már majdnem megtelt.

2009.08.18 18:45ma.hu

A Google egy fejlesztője nyilatkozta, hogy bizonytalan a G1 frissítése a jövőben. "Teljes mértékben bízom a G1 frissítésének valamilyen megoldásában, de semmit nem ígérhetek" - írta a Twitteren Jean-Baptiste Queru. "tudtuk, hogy a belső flash memória elég szűkös a G1-en" - mondta el a fejlesztő. Az okostelefon felhasználói ebben az évben már letölthettek egy nagyobb frissítést az Androidhoz, ami a Cupcake névre hallgatott.

A Google már dolgozik a következő verzión, ami a Donut néven fog megjelenni. Az Android frissítési menetrendjében ugyanakkor még nem szerepel mellette dátum. A T-Mobile tagadja a hírt, miszerint nem lehetne frissíteni a G1-et. "Továbbra is azt tervezzük, hogy a Google-al együtt a jövőben is frissíteni fogjuk a készüléket. Bármilyen híradás, ami ezzel ellentétes, az pontatlan" - állt a cég állásfoglalásában.

Ugyanakkor néhány megfigyelő szerint a cég továbbra is szolgálni fog biztonsági frissítésekkel, de funkcionális újítások már nem fognak érkezni. A probléma kérdéseket vethet fel a jövőben a külső fejlesztők által készített kisalkalmazások kapcsán. Amennyiben az akkori legfrissebb verzióra fejleszt valaki, elképzelhető, hogy az nem fog működni a G1-es telefonokon. Queru nem válaszolt a további felmerülő kérdésekre, a Google pedig nem reagált a megkeresésre, írta meg a Yahoo! News.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.