Agyonvertek egy tinédzsert

Rács mögött az internetfüggő gyilkosai

Tizenhárom embert tartóztattak le a kínai hatóságok abban a rehabilitációs tárborban, ahol a múlt héten agyonvertek egy internetfüggő tinédzsert.

2009.08.10 16:51ictpress

Tizenhárom embert tartóztattak le a kínai hatóságok a Qihang Megváltás rehabilitációs táborban. Az internetfüggők kezelését vállaló tábor dolgozói a múlt héten agyonverték az egyik páciensüket, egy tizenöt éves fiút. Miután a kínai lapok beszámoltak az esetről, az összes, a táborban kezelt tizenéves hazautazott, a rendőrség pedig megkezdte a tinédzser megölésével gyanúsítható személyek letartóztatását.

A kínai hatóságok szerint a tábor tulajdonosainak nem volt engedélye a internetfüggésről leszoktató kezelések megtartására. Bár Kínában több internetfüggőket kezelő állami tábor működik, sok magánvállalkozás is üzemeltet ilyen intézményeket. Néhány táborban elektrosokk terápiát is alkalmaztak a szenvedélybetegek kezelésére, a múlt hónapban azonban betiltották az eljárást.

A kínai politikusok egy része szerint, az internet és az olyan népszerű szerepjátékok, mint a World of Warcraft eltávolítják a gyermekeket a szüleiktől és jelentősen rontják a fiatalok tanulmányi eredményeit, írja a PCWorld.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.