Internetes űrutazás a javából

Ezt is megélhetjük: Holdra utaztat a Google!

A Google amerikai internetes vállalat sajátos módon emlékezett meg a Holdra szállás 40. évfordulójáról: Google Earth nevű programja kibővítésével immár a Föld kísérője is megfigyelhető.

2009.07.21 13:37MTI

Az amerikai űrkutatási hivatallal, a NASA-val közös új programban a NASA által készített videók és panorámafelvételek láthatók a Holdról.

A világháló használóit Edwin Aldrin, a Holdra másodikként lépő amerikai űrhajós és Jack Schmitt asztronauta kalauzolja a képzeletbeli holdutazáson.

A látogatók megtekinthetik a különböző küldetések után a Holdon hagyott tárgyakat is. A Hold-utazáshoz a Google Earth 5.0 alkalmazást kell letölteni.

Az új program segítségével több millióan érthetik meg a világűrt és a Holdat - mondta Anousheh Ansari, az első női űrturista.

A Google Earth ingyenes programmal a Földön kívül korábban már az égbolton és a Marson is lehetett virtuális sétákat tenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.