YouTube-on gusztustalankodtak a dolgozók!

Youtube videón: rászellentett a szendvicsre kerülő szalámira!

Gusztustalan videót forgatott a szendvicskészítésről a Domino,s Pizza amerikai étteremhálózat két dolgozója a vendéglátó egység konyhájában, majd a felvételt feltették a YouTube-ra.

2009.04.30 10:00MTI

Ez a lépésük nemcsak a munkahelyükbe került, hanem néhány nap leforgása alatt súlyos kommunikációs válságba taszította magát a vállalatot is. 

A közösségi portálok szervezőerejének hatását a The New York Times cikke elemezte a Domino,s szemléletes példáján keresztül. Rövid időn belül több eset is ékesen bizonyította, hogy a márkanevük jó hírét féltő cégek nem hagyhatják figyelmen kívül a netes közvélemény erejét. 

Közösségi mikroblogot használó twitterezők panaszára kényszerült rá a napokban például az Amazon.com, hogy bocsánatot kérjen, amiért hirtelen eltűnt a meleg és leszbikus könyvek eladási besorolása az online áruház honlapjáról. 

Az is éles kritikát váltott ki, hogy az Amazonnak egy teljes napjába került, míg végül válaszolt, "ügyetlen hibának" minősítetve a történteket. A gyermekholmikat forgalmazó Motrin tavaly novemberben egy viccesnek szánt hirdetéssel bukott meg. Testre erősíthető bébihordozót reklámozó kampányát ugyanis ízléstelennek tartották a felháborodott twitterező anyák, ezért a cég egykettőre levette a reklámfilmet, és elnézést kért. 

Jól illik a sorba a Domino,s múlt heti esete is, amely komoly következménnyel járt minden érintett számára. Kristy Hammonds és Michael Setzer, a Domino,s alkalmazottai már YouTube-os debütálásuk másnapján az utcán találták magukat. 

A vállalat illetékeseinek nem okozott nehézséget, hogy a kézi kamerával rögzített videóról azonosítsák az észak-carolinai Conoverben dolgozó 31 éves nőt és 32 éves férfit. 

Mindkettőjük ellen eljárás indult az élelmiszertisztasági törvény megsértése miatt, mi több, számíthatnak arra, hogy a munkaadójuk polgári pert is a nyakukba varr. 

A videomegosztóra feltett felvételen Setzer a mosogatószivaccsal törli meg fenekét, az orrába dugja a sajtdarabokat, mielőtt a megrendelésre készülő szendvicsbe tenné őket, a szalámi szelet pedig bélgázzal belengve kerül a kiszállításra váró kenyérre. "Hát így csináljuk mi a Domino,sban" - kommentálta Hammonds a látványt a népszerű portálra feltöltött filmen. "Annyira sajnálom!" - írta azóta a nő a vállalathoz eljuttatott bocsánatkérő e-mailjében.
 
Biztosította egykori munkaadóit, hogy "a videó nem is igaziból készült", és reményét fejezte ki, hogy ezzel mindenki tisztában van. Szerzői jogával élve Hammonds harmadnapra el is tüntette a felvételt a YouTube-ról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.