Azért még őrzi a vezető helyét a zenei csatorna

Fej - fej mellett halad az MTV és a Youtube

Legalább annyi fiatal néz klipeket a Youtube videomegosztó portálon, mint a zenei televíziós csatornákon.Több 15 és 24 év közötti angol fiatal választja az internetet, mint a televíziót, ha videóklipeket szeretne nézni, derül ki az Ipsos 1500 fő részvételével készített felméréséből.

2009.03.30 08:26ictpress

Több 15 és 24 év közötti angol fiatal választja az internetet, mint a televíziót, ha videóklipeket szeretne nézni, derül ki az Ipsos 1500 fő részvételével készített felméréséből. A korosztály 57 százaléka szokott rövid filmeket nézni a videómegosztón, és 56 százalékuk nézi rendszeresen a Music Television adását. Az egész felnőtt lakosság tekintetében azonban még őrzi a vezető helyét a zenei csatorna.

A vizsgálatból az is kiderült, hogy azoknak a fele, akik a Youtube-on néznek videóklipeket, később megvásárolja azoknak a zenészeknek a cd-it, akiknek a klipjei felkeltették az érdeklődését. Ez különösen annak a fényében lehet érdekes, hogy a Youtube vezetői a közelmúltban elérhetetlenné tették a szerzői jogvédelem alatt álló zenés videókat az Egyesült Királyságban, mivel nem tudtak megegyezni az Artisjushoz hasonló angol szervezettel, az Előadóművészek Jogvédő Szövetségével.

Az Ipsos által nyilvánosságra hozott adatokból az is kiderül, hogy a videó megosztás népszerűsége teljesen új helyzet elé állította a zenei adókat. "Átalakultak a legfiatalabb felnőttek videonézési szokásai. Amikor ez a most 18 - 25 éves korcsoport megöregszik, már nem a tévében fogja megnézni a kedvenc előadóinak a klipjeit. Ez azt jelenti, hogy megváltozott a zenei televíziós csatornák célközönsége, és a tévéadóknak újra kell pozícionálniuk magukat, és megpróbálni az idősebbek számára is vonzóvá tenni a műsoraikat, ha talpon akarnak maradni." - nyilatkozta Ian Bramley, az Ipsos kutatási vezetője a BBC-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.