Szereti a baba Mozartot?

MP3 az anyaméhben fejlődő magzatoknak

Az anyjuk pocakjában növekedő magzatok számára konstruált különleges MP3-játszót egy kanadai diák, akit az a teória vezérelt, hogy a klasszikus zene jó hatással van a gyermekek szellemi fejlődésére.

2009.04.17 18:08MTI

A BLABY névre keresztelt prototípus az állapotos kismama hasára húzható széles rugalmas öv, amibe - a The Daily Telegraph brit napilap online kiadásának (www.telegraph.co.uk) illusztrációja szerint - három gyermektenyér nagyságú, kör alakú vibráló hangszórót épített Geof Ramsay, a tervezőnek készülő diák.

A hangszórók biztonságos módon közvetítik a zene hangját és rezgéseit az anyaméhben fekvő csöppséghez. Egyúttal az övben lévő három apró masszázsszerkezet is kellemes érzést kelt. Az ötlet a Mozart-hatás sugallatára született: e teória alapján intelligensebb lesz az a gyermek, aki az anyaméhben töltött idő alatt klasszikus zenét hallgatott. Ramsay azonban nem ragadt le a klasszikus zenénél, jó szívvel ajánlja a leendő felhasználóknak a Beatles vagy akár a Led Zeppelin dalait is.

A tudósok régóta beszélnek arról, hogy a zene a gyermek mentális fejődésének katalizátora" - magyarázta Ramsay. - "Ez az egyszerű készülék lehetőséget nyújt a kismamáknak, hogy próbára tegyék ezt az elméletet, ráadásul még a gyermek megszületése előtt segít nekik a kötődés kialakításában."

Bár az anyaméhben még nem hall a magzat, ám a hanghullámok keltette rezgéseket felfogja. Az új szerkentyű gyártása még nem kezdődött meg, de Ramsay bízik abban, hogy valaki hamarosan fantáziát lát majd a forgalmazásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.