Koraszülöttként jöttek a világra

Hazatért az utolsó kisbaba is a nyolcas ikrek közül

A koraszülöttként világra jött kaliforniai nyolcas ikrek közül utolsóként a legkisebb kisbaba, Jona is hazatérhetett a kórházból. Az intézmény elégedett a gyerekek otthoni ellátásával.

2009.04.14 11:21MTI

A Los Angeles-i Kaiser Permanente kórház szóvivőjének közleménye szerint hétfőn este engedték haza testvéreihez a január 26-án 67 dekával született apróságot, aki mostanra több mint két kilogrammos lett, és alkalmas rá, hogy cumisüvegből etessék. "Kicsit tovább maradt, mert gyarapodnia kellett súlyban" - magyarázta Socorro Serrano, a szóvivő az elhúzódott kezelést. 

A nyolcas ikrek születése orvosi csoda volt, ám a lelkesedést hamarosan a rosszalló csodálkozás váltotta fel, amikor kiderült, hogy Nadya Sulemannak, a 33 éves, egyedülálló, munkanélküli édesanyának az ikrekkel együtt összesen 14 gyermeke jött világra mesterséges megtermékenyítés útján. 

Az asszony, aki korábban hat kisgyermekével szüleinél lakott, az ikrek születése után a népes gyereksereglettel egy Los Angelestől 40 kilométerre fekvő La Habra-i házba költözött. 

A gyerekekről a kórház által felkészített nővérek segítségével gondoskodik. "A Kaiser meg van elégedve a gyerekek ellátásának színvonalával" - jelentett ki Serrano.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.