Megnő a Linux népszerűsége

Egy sor Linux-os Panasonic és NEC telefon érkezik

Hétfőn a NEC és a Panasonic kilenc LiMo operációs rendszerre épülő mobiltelefont fog bemutatni, jelentette be a Linux operációs rendszer egyik mobil verzióját fejlesztő alapítvány.

2009.04.16 14:36ictpress

Mióta a Google és az Apple megjelent a mobiltelefon piacon, a hangsúly egyértelműen eltolódott a szoftverfejlesztés irányába, a gyártók pedig egyre nagyobb figyelmet szentelnek a nyílt-forráskódú megoldásoknak, mint a LiMo, Linux-alapú mobil operációs rendszer. Sok évig a meghatározó mobil szoftver-platformnak a Nokia Symbian rendszere számított, de teret vesztett az elmúlt időszakban az Apple iPhone-al, és az RIM Blackberry-vel szemben.

A Linux eddig nem számított túl sikeresnek, de ez most megváltozhat a LiMo-nak, és a Google Android-nak köszönhetően. A LiMo támogatóinak a tábora eléri az 55-öt, de a nagy mobilgyártók közül csak a NEC, a Panasonic és a Motorola készül bemutatni erre épülő készülékeket. Az Android támogatását is már 47 cég bejelentette, írta meg a Reuters. LiMo-ra épülő készülékek forgalmazását jelentette be 2009-től többek között a Vodafone, az Orange, az NTT DoCoMo, a Verizon, és a Telefonica.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.