Bővülő kínálat az Acernél

Linuxos Aspire One SSD-vel

Az Acer bejelentette az Aspire One D150 érkezését, melynek különlegessége, hogy Linux operációs rendszer fut rajta, illetve hogy Solid State Drive, vagyis SSD található benne.

2009.01.30 09:59koac, ma.hu

Mikor a komputergyártó cég először bemutatta a netbookot, akkor azt mondták, hogy az egyetlen lehetséges operációs rendszer a Windows XP lesz hozzá, míg adattárolóként egyedül egy 160 gigabájtos merevlemez került szóba. Ez azért volt igazán érdekes, mert a 8.9 hüvelykes modellből már megjelenése óta létezik SSD-vel szerelt, illetve Linuxon futó változat is.

Az Acer részéről most az hangzott el, hogy a február közepe táján esedékes megjelenés idején a két említett opció még nem fog élni. Ezen felül csupán annyit árultak el, hogy az a bizonyos SSD 16 gigás kapacitással rendelkezik majd.

A belépő szintű 10 hüvelykes Aspire One Xp-vel és merevlemezzel tehát februárban fog megjelenni Európában, mégpedig 427 dollárnak megfelelő áron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.