Bővülő kínálat a Dellnél

XP-t és Linuxot is kap a Dell Mini 12

A Dell tegnap nagy csendben két új opciót csapott hozzá az Inspiron Mini 12-es gépéhez. A jövőben a vásárlók ezt a modellt immáron Ubuntu Linux és Microsoft Windows XP operációs rendszerekkel is kérhetik majd.

2008.12.17 08:57koac, ma.hu

A Dell által kínált új verzióknak köszönhetően egyrészt egy nyíl forráskódú alternatíva illetve egy jelentősen jobban teljesítő megoldás kínálkozik a felhasználók előtt szemben az eredeti modellel, melyre Vistát erőszakoltak a készítők. A linuxos verzió ráadásul tovább is tart, nagyjából hat óráig bírja töltés nélkül, annak ellenére, hogy ugyanazt a 3–cellás akksit használja, mint a XP-vel ellátott változat.

Szinte az összes funkció elérhető mindkét konfigurációval, beleértve az egyedi artwork-öket, illusztrációkat. Az egyedüli differencia, hogy jelenleg csak az XP-s verzióban található meg a 3G támogatás.

Az ingyenes Ubuntura való váltás 50 dollárral kurtította meg a Mini 12-es árát. Így ezen készülék 499 dollárba kerül, miközben egy 1.33Ghz-es Atom processzor hajtja, 1GB memória és egy 40 gigás merevlemez található benne. Az XP-s modell az eredetihez képest változatlan áron, 549 dollárért kapható. Ha a felhasználó 6-cellás akkumulátort és 1.6 gigahertzes Atom procit szeretne a gépébe, az normál esetben 100 dollárral emelné meg a készülék árát, ám most ezen változtatások is olcsóbban lettek 50 dolcsival.

A gépeket tegnap óta lehet rendelni, a szállítás még idén megtörténik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.