Itt a Moonlight 1.0 változata

Csúcsminőségű multimédia Linuxos desktopokra

A Novell által szponzorált nyílt forráskódú kezdeményezés, a Mono Project újabb fejlesztési állomásához érkezett: bejelentették a Moonlight 1.0 változatát.

2009.02.26 14:21ictpress

A Moonlight az első, és eddig egyetlen olyan nyílt forráskódú projekt, amely a Linux-felhasználók számára hozzáférést biztosít a Microsoft Silverlight tartalomhoz, illetve biztosítja a Windows Media tartalmak használatához szükséges platformot. A Novell ezzel is bizonyította, hogy jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a Linuxot a multimédiás- és a gazdag felhasználói felülettel rendelkező internetes alkalmazások szempontjából is elsőrendű platformmá tegye.

A nyílt forráskódú médialejátszó létrehozásán dolgozó, szintén Novell által támogatott Banshee projekttel együtt a Moonlight is része a Linuxon futó teljes multimédia megoldásnak. A Moonlight már több tízezer Linux-felhasználónál bizonyított. A Moonlight előzetes kiadása 2009. január 19-én jelent meg, azért, hogy a Linux-felhasználók is végignézhessék a Barack Obama beiktatását sugárzó Silverlight közvetítést. Akkor több mint 20 ezer Linux-felhasználó töltötte le a Moonlight alkalmazást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.