Dolgoznak az Office ingyenes online változatán

Microsoft Office az Apple mobiltelefonjain?

Elképzelhető, hogy az Apple mobiltelefonjaira is megjelenik majd az Office programcsomag. A Microsoft üzleti divíziójának elnöke Stephen Elop egy kaliforniai konferencián beszélt a terveiről.

2009.04.03 09:30ictpress

A San Francisco-i Web 2.0 konferencián a Microsoft üzleti divíziójának elnöke Stephen Elop az Office szoftverek jövőjéről beszélt, és azt mondta, hogy elképzelhető, hogy az Apple mobiltelefonjain is használható lesz majd a programcsomag. Elop a beszéd után újságírói kérdésekre válaszolva sem árult el többet a Microsoft iPhone alkalmazásáról annál, hogy nem zárja ki, hogy egyszer majd megjelenik.

Ezen kívül elmondta még, hogy dolgoznak az Office ingyenes online változatán is, melyet reklámokból tartanának fent, de egyelőre kezdeti szakaszban van a fejlesztés, és ebben az évben még biztos, hogy nem fog működni a szolgáltatás. Az iPhone tulajdonosok ugyan meg tudják nyitni a mobiltelefonjukon a World és az Excel fájlokat, szerkeszteni azonban nem tudják azokat.

Több Apple alkalmazásokat fejlesztő cég is bejelentette korábban, hogy az iPhone-t az Office dokumentumok kezelésére képessé tevő szoftvert fejleszt, ezek azonban idáig nem jelentek meg. Elképzelhető, hogy végül a Microsoft teszi majd lehetővé az Apple telefonok tulajdonosainak, hogy útközben szerkeszthessék a World dokumentumaikat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.