Suttyomban frissült az almás gép

Csendben frissült a "legkisebb" Macbook

A kaliforniai Apple szép csendben frissítette az előző dizájnnal rendelkező fehér Macbookot, ezzel megalkotva azt a számítógépet, amelyet most a leginkább érdemes megvásárolnia annak, aki a dizájnnal szemben inkább a funkcionalitást választja jó ár/érték arányban.

2009.01.22 12:02Z., ma.hu

Hogy miért ez a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező hordozható Mac a piacon? Mert lássuk be, hogy az unibody Macbookok bevezetésével a 13"-as kategóriát némiképpen "kiherélték": az eddig standardnak számító Firewire portot elhagyták.

Mivel azonban a korábbi dizájnnal érkező, vagyis a kis fehér Macbook már évek óta így néz ki, ebben bennehagyták a Firewirét, és most egy picivel feljebb is pöckölték a teljesítményét. Igaz, hogy a processzor teljesítményét 2,1 GHz-ről 2,0-ra csökkentették (Intel Core2Duo procikról beszélünk, ugye), ám az FSB sebességét ehhez képest növelték 866 MHz-ről 1066 MHz-re. Az alapmemóriát 1 gigáról (2x512 MB) 2-re (2x1 GB) turbózták fel, és a nagy hír: végre megszabadultak a siralmas teljesítményt nyújtó Intel GMA-tól: a fehér Macbookban NVIDIA 9400M számol.

Kisebb változtatás, hogy a Bluetooth változatot 2.0-ról 2.1-re frissítették, és a gép már 5400-as 320 GB-s merevlemezzel is megvásárolható (opcióként). Ezzel a lépéssel a "kis fehér" specifikációját tekintve nagyon közel került az "aluminium alsóhoz", amiből - mint azt az elején említettük - hiányzik a Firewire port.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.