Feltörték az egyik Mac-es pletykaoldalt

Megszakadt az élő közvetítés az Apple eseményről

A héten tartják a Macworldöt, az Apple világ egyik legfontosabb eseményét. Nem csoda tehát, hogy az összes jelentősebb IT blog és oldal San Franciscóban gyűlik össze (a másik fele meg a CES-en van), és élőben közvetítik az eseményeket

2009.01.07 10:03Z., ma.hu

Micsoda nap volt a tegnapi! Miközben az Apple éppen az újdonságait jelentette be a Macworldön, a 4Chan nevű hackercsoport betört az egyik pletykaoldalra, és megzavarta az élő "blogos" közvetítést.

A hackercsoport tagjai valahogy megoldották azt, hogy a helyszínen lévő újságírók nevében nagybetűvel beírták a folyamatosan frissülő közvetítésbe, hogy Steve Jobs meghalt. Nem sokkal később az újságíró "élő adásban" szabadkozott, mondván: nem tudja, hogy került be a nyilvánvalóan hamis hír az adásba, Steve Jobs természetesen nem halt meg. Nem sokkal később az egész pletykaoldalat le kellett zárni, így véve elejét annak, hogy a hackercsoport hamis információkat közölhessen az olvasókkal.

A pletykaoldal dolgozói most igencsak kellemetlen helyzetbe lehetnek hirdetőik előtt, hiszen meg kéne magyarázni nekik azt, hogy hogy lehet hozzájuk a lehető legnagyobb forgalom közepette csak úgy betörni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.