Esélyegyenlőség

Magyar fejlesztésű szolgáltatás segíti a fogyatékossággal élők internethasználatát

A látássérülteknek és más fogyatékossággal élőknek (mozgássérültek, színtévesztők, epilepsziások) is segít az internetes online felületek használata során az a magyar fejlesztésű szolgáltatás, amelyet közel 800 millió forintból készítettek el.

2015.09.28 13:36MTI

Báthory György, a Chemium Kft. képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy a projekt megvalósításához 558 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Széchenyi 2020 forrásaiból, a teljes költség 30 százalékát pedig a cég önerőből finanszírozta.

Báthory György kiemelte: a fejlesztés révén kialakított transzkódoló szoftvert - amely az eltérően kódolt rendszerek közötti átvitelt teszi lehetővé - mintegy másfél hónapon belül érhetik majd el a fogyatékossággal élők az eselyegyenlito.hu honlapon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.