Átvették oklevelüket

19 fogyatékkal élő hallgató zárta sikerrel a közigazgatási ösztöndíjprogramot

A második ilyen ösztöndíjprogram során egy "releváns munkahelyen" szerezhettek gyakorlati tapasztalatot fogyatékkal élő felsőoktatási hallgatók.

2015.05.14 19:10MTI

Tizenkilenc fogyatékkal élő felsőoktatási hallgató végezte el sikerrel a három hónapos közigazgatási ösztöndíjprogramot, az ezt igazoló oklevelet csütörtökön vették át - közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kovács Zoltán elmondta: a második ilyen ösztöndíjprogram során egy "releváns munkahelyen" szerezhettek gyakorlati tapasztalatot fogyatékkal élő felsőoktatási hallgatók. Hét minisztérium fogadott hallgatókat, a legtöbbet a legnagyobb tárca, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az államtitkár a program fontos eredményének nevezte, hogy az Emmi és a Honvédelmi Minisztérium a jövőben is foglalkoztat egy-egy ösztöndíjast.

Az ösztöndíjprogram jövőjével kapcsolatban elmondta: terveik szerint azt kiterjesztik a területi közigazgatásra is, hiszen ez az a terület, ahol a dolgozók nap mint nap találkoznak az ügyfelekkel, vagyis "terepen dolgoznak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.