Offline

Simán lekapcsol ezentúl a Telenor?

Nem elég az áremelés, ezentúl tényleg lekapcsolja az internetet a Telenor?

2015.06.04 17:39ma.hu

A Telenor július 1-jén - a Magyar Telekomhoz hasonlóan - drágít, azaz megemeli kártyás díjcsomagjainak havi- és percdíjait, azonban most az is kiderült, hogy ugyanez vár a számlás előfizetőkre is. A szolgáltató által közzétett táblázat szerint nagyjából minden díjtétel magasabb lesz, mint eddig, egy átlagos ügyfél összesen 500-1000 forinttal magasabb számlára számíthat.

Az Index azt is kiszúrta a Telenor által nemrég bevezetett (és a tervek szerint idővel mindenkire kiterjesztett) MyTariff tarifarendszer szerződési feltételei közt, hogy ha egy ügyfélnek elfogy az adott időszakra szóló mobilnetes forgalmi kerete, akkor július 1-jétől nem lassítani fogják a szolgáltatást, hanem kikapcsolják. Nos, ez eddig is így volt, azaz a MyTariff februári bevezetése óta. Tehát július 1-től nem lesz változás: aki nem MyTariffot használ, azt nem kapcsolják le. Aki pedig MyTariff-csomagos, az eleve a saját igényeire szabva állítja össze a saját csomagját, ha pedig mégis túllépi az adatforgalmi mennyiségét, lehetősége van a bővítésére.

A Telenor szerint „az ügyfelek nem igazán értik a lassítás fogalmát, sokan azt hiszik, hogy gond van a hálózattal, ezért lassult be az internetkapcsolatuk hirtelen. Nem szeretnénk a Hipernetbe vetett bizalmat azzal aláásni, hogy mesterségesen lassított, élvezhetetlen szolgáltatást biztosítunk, így egyszerűbb a helyzet: időben figyelmeztetünk, lehetőséget biztosítunk a további adatjegyek vásárlására, majd lekapcsolunk”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.