Klónozás

iPhone-ra hajazó készülék a Meizutól

Rövidesen megjelenik a szimplán csak iPhone-klónként aposztrofált M8. A készülék könnyen letarolhatja a kínai piacot, ha az Apple nem lép időben.

2008.10.03 12:07koac, ma.hu

Az Apple telefonjának hatalmas sikere több más mobilgyártót is arra ihletett, hogy elkészítse saját kis iPhone-ra hajazó készülékét. Kínában ezen mobilgyártó Meizu névre hallgat, amely már jó ideje fabrikálja M8-ra keresztelt telefonját, mely természetesen le sem tagadhatná, hogy tervezésekor az iPhone volt az elsőszámú modell. A korábban csak decemberre ígért készülék a jelek szerint hamarabb megjelenhet, a Meizu illetékesének elmondása szerint október végén, esetleg november elején már ott lesz a telefon a kínai áruházak polcain. Az M8 ára ugyan egyelőre ismeretlen, de valószínűsíthetően 350 dollár körüli összegbe fog kerülni.

Amit az M8-ról eddig tudni lehet, az a 8 Gigabájtnyi tárolókapacitás és 3.2 hüvelykes kijelző megléte, emellett várhatóan egy 3 megapixeles kamera valamint EDGE támogatás is elérhető lesz. A gyártó tervei szerint készül majd egy 16 gigás verzió is, melynek ára várhatóan 70-80 dollárral lesz több, mint a 8 gigás modellé. Az árnövekedés elsőszámú oka egyébként, a Samsung által gyártott kicsi, ám drága moviNAND flash memória használata. Elmondások szerint egy kártyaolvasó slot beépítése túl komplikált lett volna.

A költségek alacsonya tartása végett a telefonban nem lesz lehetőség Office dokumentumok nézegetésére, a vállalat ehelyett abban bízik, hogy azon felhasználók, akik igénylik ezt az opciót, hajlandóak lesznek külön fizetni érte.

A meglévő hibái ellenére az M8 egészen ígéretesnek tűnik, s mivel jelenleg nincs még meg a megállapodás az Apple és Kína között az új iPhone bevitelével kapcsolatban, a Meizu olyan piacra érkezhet, melyen egyelőre nem nagyon lesz konkurencia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.