iPhone killer

Emblaze Edelweiss nagyfelbontású kijelzővel villant

Mára a felsőkategóriás mobilok között az iPhone lett az egyik sztenderd. Mindenki azt nézi, hogy a vágyott kütyü miben teljesít többet az Apple termékénél. Nézzük, vajon az Emblaze-nek sikerül-e az, ami eddig nem sokaknak - lenyomni az iPhone-t.

2008.10.01 12:57Z., ma.hu

Szerkesztőségünk szerint még a legelvetemültebb tech-őrültek sem hallottak arról a cégről, akiről most írni fogunk. Ők az Emblaze Mobile. Az izraeli cég jelenleg két készüléken dolgozik, az egyik az Emblaze Edelweiss (havasi gyopár).

Az Edelweiss igazán gyönyörű készülék lesz, "arca" nagy részét az a 3,5 hüvelykes TFT érintőképernyő fogja elfoglalni, amelynek felbontása 480 x 854 pixel lesz. Ez valóban nagyobb, mint a HTC Touch HD vagy a Sony Ericsson Xperia X1 felbontása, és sokkal-sokkal nagyobb, mint az Apple iPhone 3G 480 x 320-as mérete.

Az Edelweiss tényleg szemrevaló teremtés, de a dizájnjában semmi forradalmi nincs: a nagyfelbontású érintőképernyőbe egyértelműen minden kütyümániás bele fog zúgni, de ezzel tulajdonképpen kifújt. Ahhoz, hogy ez a gép izgalmas legyen, kéne még bele 3G, belső GPS és rengeteg memória.

Amint az látható, mi is csak találgatunk, annyi azonban bizonyos, hogy a készülék ígéretesnek tűnik. Az Emblaze Edelweiss először Oroszországban jelenik meg októberben (lelki szemeink előtt látjuk az oligarchák által megtaposott iPhone-okat).


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.