Az okosóráké a jövő?

Egymillió dollár 49 perc alatt egy jó ötlettel

48 óra alatt pedig a korábbi, 10 millió dolláros rekord is megdőlt. De mi lehet az az eszköz, ami ennyire lázba hozza az emberek fantáziáját?

2015.02.27 21:00ma.hu
Forrás: Pebble

Az eredeti Pebble okosórának valamivel több mint 5 hét kellett ahhoz, hogy átlépje a tízmillió dolláros határt a közösségi finanszírozás koronázatlan királyán, a Kickstarteren. Utóda, a Pebble Time ennél sokkal gyorsabban összelapátolta a pénzt jogtulajdonosainak: mindössze 48 óra kellett hozzá. Az első millió szintén rekordgyorsasággal lett meg: alig 49 percig tartott, mire elérte a hét számjegyet a számláló.

A Pebble Time a Pebble okosórák következő generációja. Vékonyabb kialakítás, színes, e-papír kijelző és beépített mikrofon jellemzi - utóbbival hangüzeneteket és -megjegyzéseket lehet rögzíteni. Ennek ellenére az ígéretek szerint vízálló marad a tok, az akkumulátor pedig akár 7 napon keresztül is életben tarthatja a karra rögzíthető eszközt.

Boltokban és online egyaránt megvásárolható lesz mintegy 200 dollárért, de a Kickstarteren keresztül beérkezett támogatók lehetnek az elsők, akik kipróbálhatják. Az első 10 ezer megrendelő ráadásul 160 dollárért juthatott hozzá, jelenleg 180 dolláros áron kínálják a közösségi finanszírozást nyújtó oldalon.

Az eredeti Pebble a Kickstarter egyik legismertebb sikersztorija volt. A legtöbb pénzt összegyűjtő kezdeményezést egészen tavaly augusztusig nem tudta semmi sem letaszítani az első helyről. Ám azóta nagyot fordult a világ. Az első kampány még valóban abból a célból indult, hogy a vállalatnak elég pénze legyen létrehozni az órát, ezúttal azonban már inkább az akcióban rejlő marketing erejét használta ki. Hiszen pénze bőven van: a három évvel ezelőtt debütált időmérőből már több mint 1 millió példány kelt el, ráadásul kockázatitőke-befektetői támogatást is kapott a vállalat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.