LG Watch Urbane LTE

Csuklón hordható okostelefon

El sem hinné, mennyi mindent lehet belerakni egy (okos)órába: az LG legújabb készüléke jó példa arra, hogy mennyire előrehaladt már a viselhető elektronika fejlődése.

2015.02.27 19:00ma.hu
Forrás: LG

A dél-koreai vállalat negyedik okosóramodellje egy analóg készülék stílusát ötvözi a technológiával. A polírozott, fém karóra 1,3 hüvelykes Plastic-OLED kijelzője alatt minden olyan kommunikációs lehetőség megtalálható, ami korábban csak az okostelefonokra volt jellemző. A 4G-s telefonokhoz hasonlóan az LG Watch Urbane LTE is képes hívást kezdeményezni, fogadni, vagy éppen szöveges üzeneteket küldeni. Ha pedig a szolgáltató támogatja ezt a funkciót, az óra alkalmas az úgynevezett push-to-talk (PTT) digitális adóvevő-technológiára is - az erre alkalmas, azonos hálózaton lévő PPT-képes eszközöket a felhasználók így gyakorlatilag végtelen hatótávú walkie-talkie-ként használhatják, és egyszerre akár több más eszköz tulajdonosával is kommunikálhatnak.

A készülék "szíve" a teljesen új, saját fejlesztésű LG Wearable Platform operációs rendszer. E platformon túl az okosóra továbbviszi az előd, az LG G Watch R szinte összes funkcióját, köztük az Always-on módot, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző folyamatosan bekapcsolt állapotban legyen. A kategória legnagyobb, 700 mAh-s akkumulátorával hosszú beszélgetési és készenléti időt tesz lehetővé, azaz egy feltöltéssel akár napokig is használható.

A könnyű kezelést az óra jobb oldalán elhelyezett három fizikai gomb segíti, a legfontosabb funkciók így a menüképernyők érintése nélkül elérhetők. A felső gomb a gyorsbeállítási menüt hívja elő, itt az akkumulátor állapotának ellenőrzése és beállítása, a fény- és hangerő szabályozása mellett a kapcsolódási beállítások találhatók. A középső - fő - gomb a számlap és a telepített alkalmazások listája között vált. Az alsó gomb egyszeri gyors nyomása a menükben való visszalépést eredményezi, hosszan nyomva azonban vészjelzőként automatikusan felhívja az előre beállított telefonszámot, illetve elküldi viselője földrajzi koordinátáit is.

NFC technológiája lehetőséget ad egy, állandóan a felhasználók csuklóján lévő virtuális pénztárca használatára. Az okosórás fizetés gyorsabb és egyszerűbb az erre alkalmas technológiával rendelkező éttermekben, mozikban vagy éppen a közlekedés során, ráadásul a valódi tárcát sem kell közben elővenni. Könnyű elképzelni azt a kényelmet, amikor az okosóra segítségével megvásárolt mozijegyről a megfelelő időpontban emlékeztető érkezik az eszközre - pusztán a fizetési információk alapján.

Beépített szívfrekvencia-monitora, illetve mozgásérzékelő szenzorai az okostelefonoknál jóval egyszerűbb megoldást jelentenek az edzés során a test adatainak rögzítésére. Az alap edzőalkalmazáson kívül ráadásul speciális funkciókkal áll a golf, a kerékpározás vagy a túrázás szerelemeseinek rendelkezésére. Az IP67 víz- és porállósági tanúsítvány pedig azt jelenti, hogy az óra akár fél órát is kibír egyméteres mélységben, azaz biztonsággal használható a zuhany alatt, de sportolás közben az izzadástól sem kell félteni.

A több száz elérhető virtuális számlappal az LG Watch Urbane LTE teljesen személyre szabható, akár az egyéni ízlésnek, akár az adott alkalomnak megfelelően - az óramutatók vagy a számlap háttere akár saját, okostelefonról vagy tabletről származó képekkel is egyedivé tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.