Viselhető elektronika az LG-től

Okosóra, kör alakú OLED kijelzővel

Az első okosóra, amely az óralap teljes felületét kitöltő kör alakú műanyag OLED kijelzővel rendelkezik.

2014.09.12 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az új LG G Watch R a világon az első olyan okosóra, amely teljes értékű, az óralap teljes felületét kitöltő kör alakú műanyag OLED (P-OLED) kijelzővel rendelkezik. Az LG legújabb viselhető androidos eszköze klasszikus megjelenésű, erős és tartós rozsdamentes acél keretben érkezik, amelyen egy ujjmozdulattal lehet váltani a különböző óralapok között.

Az eszköz hátlapján található a szívritmus-érzékelő, mellyel sportolás közben kaphatunk fontos információnkat testünk pillanatnyi állapotáról. Ugyanitt tölthető a készülék, sajnos, szemben a Moto 360-nal, vezetékmentes töltésre nincsen lehetőség.

A 320x320 pixeles kijelző OLED alapokon nyugszik, ez pedig azt jelenti, hogy a fekete igazán fekete - amikor az adott pixelen nem kell megjeleníteni más színt, akkor az okosóra kikapcsolja. Ezzel jelentősen megnöveli az egyébként nem túl acélos, 410 mAh kapacitású akkumulátor által nyújtott üzemidőt, ami még így sem haladja meg a két napot.

Természetesen Android Wear operációs rendszeren alapul a készülék, ami a Google kifejezetten viselhető elektronika számára fejlesztett, az alap Android ennek megfelelően továbbgondolt változata. Ez hajtja meg a Qualcomm Snapdragon 400 processzorát, illetve a mellé "pakolt" 512 MB-nyi RAM-ot és a 4 GB-nyi háttértárat. Sajnos GPS nem került a készülékbe, az LG szerint ezt a megkötést az akkumulátor miatt voltak kénytelenek meglépni - bizonyára elfogadhatatlanul hamar merítette volna le a kis csuklóékességet a helyzetmeghatározó rendszer folyamatos működése.

De nem csak a felnőtteknek kínál "játékszert" az LG: a csuklópánt jellegű, gyermekeknek szánt viselhető eszköze KizON névre hallgat. Kimondottan óvodás és általános iskolás korú gyermekek számára fejlesztették, hogy valós idejű helyinformációkkal szolgáljon a szülőknek, akik így okostelefonon követhetik nyomon gyermekeik hollétét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.