Még rugalmasabb: G Flex2

Tovább hajlították az LG telefonját

Máris itt van az ívelt okostelefon továbbfejlesztett változata, még fejlettebb "öngyógyító hátlappal".

2015.01.09 17:00ma.hu
Forrás: LG

A G Flex2 elődjénél is íveltebb formát kapott: míg korábban a kijelző és a telefon hajlítottsága egy 700 milliméteres sugarú körbe illett bele, addig az új okostelefoné egy 400 és 700 mm közötti sugarú körbe, ami kecsesebb és dinamikusabb külsőt kölcsönöz a készüléknek. A homorúbb kialakításnak köszönhetően beszélgetés közben a mikrofon közelebb kerül a szájhoz, így a készülék a hagyományos okostelefonokénál jobb hangminőségre képes, illetve nagyobb arányban szűri ki a külső zajokat.

Az elődjénél kisebb, 5,5 hüvelykes képernyő íveltsége miatt jobban illeszkedik a kézbe is. A hátlap 650 milliméter sugarú íve kényelmesebb a zsebben és a kézben is. Az 1800 pixeles, Full HD felbontású kijelzőn minden éles és valósághű, a P-OLED kijelzőtechnológia pedig az LG Flexnél megismertnél is egyedibb kialakítást, illetve nagyobb tartósságot kölcsönöz a készüléknek.

A telefon hátlapján olyan kimunkált részletek is felfedezhetők, mint a "Spin Hairline Pattern", amely mintán minden szögből jól látszik a finom, de kiváló polírozás. Emellett a kisebb sérülések és karcolások eltüntetésére képes "öngyógyító bevonat" technológiája is tovább fejlődött: az LG ezt a folyamatot szobahőmérsékleten 3 percről mindössze 10 másodpercre csökkentette.

A G Flex2 64 bites, 4+4 magos, Snapdragon 810-es processzorral és Qualcomm Adreno 430 GPU-val szerelt, a 3x20 MHz-es, integrált sávaggregáció gyorsabb és hatékonyabb kapcsolatot biztosít. Mi több, a kijelzőt védő, saját fejlesztésű üvegborítás egy speciális kémiai kezelésnek köszönhetően 20 százalékkal tartósabb elődeinél.

A lézeres autófókusszal ellátott kamera még minimális fénynél is lehetővé teszi a pillanatok megörökítését, hiszen lézersugarak segítségével méri be a tárgy és a kamera közötti távolságot. Az optikai képstabilizátorral és a dupla vakuval is ellátott LG G Flex2 így a kompakt kamerákkal felveszi a versenyt. A Gesture Shot segítségével selfie-t, önarcképet készíthetünk egy egyszerű kézmozdulattal, amit a készülék akár 1,5 méterről is felismer. A Gesture View segítségével könnyen és azonnal visszanézhető az utolsó elkészített fénykép. A Glance View lehetővé teszi, hogy a felhasználók a lezárt képernyőn is egyetlen ujjsimítással hozzáférjenek az új üzenetekhez, megnézhessék a pontos időt és a nem fogadott hívásokat. A Fast Charge funkció 40 perc alatt tölti fel 50 százalékra a világ egyetlen hajlítottmobiltelefon akkumulátorát.

Az LG G Flex2 készüléke kezdetben két színben, platina ezüstben és flamenco pirosban kerül majd piacra Koreában január végén, ezt követően pedig további országokban is elérhető lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.