Simple is the new smart

Lézeres autófókusz, elképesztő felbontás a kijelzőn - itt az LG G3 okostelefon

Az első, világszerte elérhető telefon QHD felbontású kijelzővel, illetve az első olyan okostelefon, amelynek kamerájába lézeres autófókusz rendszer került.

2014.07.01 16:15Szilágyi Szabolcs - ma.hu
Forrás: LG

Az újdonságból Dél-Koreában értékesítésének első öt napjában 100 000 darab talált gazdára - ennek oka pedig a telefon csúcsparamétereiben keresendő. Az LG G3 a Full HD felbontás csaknem kétszeresét képes megjeleníteni QHD, 5,5 hüvelykes kijelzőjén, amely 76,4 százalékos képaránnyal büszkélkedhet. A csúcskészülék a minőségi művészeti kiadványokban, artbookokban használt 538ppi képminőséget is támogatja. Ennek eredményeként a felhasználók élénk színekben és pengeéles, 2560x1440 felbontású képekben gyönyörködhetnek. Ezt a nagy felbontású kijelzőt egy 3000 mAh-s kivehető akkumulátor látja el energiával, amely a grafit katódja révén képes az eddigieknél hosszabb üzemidőt biztosítani.

13 megapixeles, optikai képstabilizátorral (OIS+), valamint dupla LED vakuval felszerelt kamerája lézeres auto-fókuszának köszönhetően éles képeket tud készíteni - sokkal gyorsabban, mint a hagyományos mobiltelefonok kamerái. A szupergyors fókuszálás mellett a technológia lehetővé teszi, hogy akár rossz fényviszonyok között is pengeéles képek készüljenek, ugyanis a tárgy és a kamera közötti távolságot egy lézersugár méri fel. A kép készítése is egyszerűbbé vált a G3-mal, hiszen elegendő egy koppintás a tárgyra, a telefon egyszerre fókuszál és exponál.

A 2,1 megapixeles előlapi kamera nagyobb képérzékelőt és nagyobb fényrekeszt kapott, így a képminőséget javítandó több fény jut a rekeszbe. A szelfi-mód kiegészült a kézmozdulattal való vezérléssel is. Az exponáláshoz elég ökölbe szorított kézzel jelezni a telefonnak, hogy készen állunk és a G3 a mozdulatot felismerve megkezdi az automatikus három másodperces visszaszámlálást a kép készítéséhez. Videózásnál önműködő mikrofon van a segítségünkre, amely beméri a környezetét és meghatározza az optimális hangszintet. A videók és zenék lejátszásánál a hangok tisztaságát pedig a beépített 1 W-os, Boost AMP funkcióval felszerelt hangszóró garantálja.

Az LG saját fejlesztésű intelligens billentyűzete írás közben "megtanulja" tulajdonosa gépelési szokásait és ehhez alkalmazkodva akár 75 százalékkal is lecsökkentheti a beviteli hibák számát. A beviteli sebesség növelése érdekében a billentyűzet magasságát is beállíthatjuk a kézméretünknek megfelelően, a leggyakrabban használt szimbólumokat pedig hozzárendelhetjük egyes billentyűkhöz.

Az intelligens értesítés funkció a telefon tulajdonosának személyi asszisztenseként annak telefonhasználati szokásait, tartózkodási helyét figyelembe véve kínálja fel az információkat. Emlékeztet a nem fogadott hívásokra és megkérdezi, hogy vissza kívánjuk-e hívni az adott számot. Ha például sok használaton kívüli fájl vagy alkalmazás gyűlt össze a készüléken, automatikusan rákérdez, hogy szeretnénk-e azokat törölni. Az intelligens értesítés azzal emelkedik ki a hasonló alkalmazások közül, hogy nem csupán időjárás-előrejelzést mutat, hanem javaslatot is tesz az aznapi időjárás szerinti öltözködésre, például kiírja, hogy "Ma érdemes lehet esernyőt vinnie magával, mert este esni fog".

Az LG G3 esetében a bizalmas adatok megőrzését és védelmét egy sor intelligens biztonság funkció garantálja: a KnockCode, a Contenct Lock és a Kill Switch. A Knock Code személyes koppintási kóddal egy lépésben aktiválhatjuk és oldhatjuk fel a telefon képernyőjét. A készülékbe való belépés után személyes fájljainkat a Content Lock funkció védi úgy, hogy amikor a számítógéphez csatlakoztatjuk a készüléket, vagy kiadjuk a kezünkből valami miatt, az megakadályozza a fájlok előnézetét, így az adatok biztonságban maradnak. A Kill Switch funkció pedig a G3 távolról történő letiltását/zárolását teszi lehetővé lopás esetén. A Kill Switch-csel a G3-on lévő tartalmakat törölhetjük is, így a személyes adataink nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe.

A Floating Arc kialakítás ergonómikus ívével és vékony oldalprofiljával kényelmes fogást biztosít a mindennapi használat során. A matt kidolgozású fémes burkolat biztosítja, hogy a G3 mindig tiszta és ujjlenyomatoktól mentes maradjon. Védelmére a QuickCircle tok szolgál, amely felnyitás nélkül is hozzáférést enged számos funkcióhoz. A Circle Window ugyanis szórt fénnyel megjeleníti a betekintő ablakon azt a 6 alkalmazást, melyeket a felhasználó a leggyakrabban használ, hogy könnyen és gyorsan hozzájuk férhessen.

A G3 mellé vezeték nélküli töltő is elérhető, a megnövelt kapacitású, 3000 mAh-s akku pedig gondoskodik a hosszabb üzemidőről, de igény szerint el is távolítható a készülékből és kicserélhető egy tartalék erőforrással.

Az LG G3 2014. július 4-től lesz elérhető hazánkban mindhárom mobilszolgáltató és különböző elektronikai áruházak termékkínálatában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.