Leányvállalat

Uniós versenyhatósági vizsgálat: a Magyar Telekom nem érintett

Az EU Bizottság illetékes versenyhatóságai több európai távközlési óriáscéget vizsgálnak - a német Deutsche Telekomot, a francia Orange SA-t és a spanyol Telefonicát - azzal a gyanúval, hogy piaci erőfölényükkel visszaéltek az internetszolgáltatások terén.

2013.07.12 12:17MTI
Fotó: MTI, archív

A Magyar Telekomnak nincs arról tudomása, hogy a Deutsche Telekom bármelyik leányvállalatát, beleértve a Magyar Telekomot is érintené az Európai Bizottság versenyhatóságának vizsgálata - mondta Rózsa Iván, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója pénteken.

Az MTI azért kereste meg a távközlési szolgáltatót, mert az EU Bizottság illetékes versenyhatóságai több európai távközlési óriáscéget vizsgálnak - a német Deutsche Telekomot, a francia Orange SA-t és a spanyol Telefonicát - azzal a gyanúval, hogy piaci erőfölényükkel visszaéltek az internetszolgáltatások terén. Az amerikai Cogent Communications cég panasza alapján a hatóságok razziákat tartottak az érintett vállalatok irodáiban.

Rózsa Iván közölte: a Magyar Telekom nem kívánja kommentálni a híreket. Megismételte, amit a Deutsche Telekom is közölt, hogy a német vállalatot meglepte a vizsgálat, mivel korábban is voltak hasonló gyanúsítgatások, azonban azok alaptalannak bizonyultak. Hozzátette: arra lehet számítani, hogy a jelen vizsgálat is hasonló eredménnyel zárul majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.