Hova tűnt a Telekom-csoport?

Elérhetetlen volt a t-home.hu és a t-mobile.hu is

Szerdán adta ki a Magyar Telekom csoport negyedéves jelentését, csütörtökön pedig egy időre elérhetetlenné váltak a T-csoport weboldalai és egyes szolgáltatásai.

2013.05.09 10:31ma.hu

Elérhetetlen volt a délelőtt folyamán többek között a t-home.hu, a t-mobile.hu és a magyartelekom.hu is, emellett például az IPTV sem működött.

A Magyar Telekom még március végén jelentette be, hogy megszűnik a T-Mobile és a T-Home - mindazonáltal ez a mai "kimaradás" nem ennek tudható be, de érdemes szem előtt tartani.


Idővel tehát kikopik a T-Home és a T-Mobil név

A Magyar Telekom Nyrt. idén egységesíti márkastruktúráját, az a "T" márka bevezetésével párhuzamosan új arculatot vesz fel, a magenta rózsaszín mellett más színek is megjelennek. A Telekom márkanevet, amelyet a Magyar Telekom eddig saját márkás, nem hagyományos (non-core) és üzleti szolgáltatásaihoz kapcsolt, a jövőben minden, a lakosságnak és a kis- és középvállalatoknak kínált szolgáltatására kiterjeszti. Idővel tehát kikopik a T-Home és a T-Mobil név. Ugyanakkor az egy T márka bevezetése nem érinti a nagyvállalati ügyfélkört, akik számára a Telekom csoport tagvállalata, a T-Systems Magyarország Zrt. továbbra is T-Systems márkanév alatt nyújt távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.


Leállások az új rendszer miatt?

Mint ismeretes, új, integrált ügyfélkapcsolati és számlázási rendszert indított nemrég a vállalatcsoport, amely miatt - vezetékes és mobiltelefon, internet, TV, informatikai, energia vagy bármely más szolgáltatás - leállás még nem volt, de például a Telekom üzleteiben április 17. és 21. között csak részlegesen lehetett bizonyos ügyeket elintézni, és nem volt mód önkiszolgáló ügyintézésre telefonon vagy online felületen. Az új ügyfélkiszolgáló rendszer egyébként a lépcsőzetes bevezetést követően, várhatóan 2014-ben éri el a teljes funkcionalitását.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.