A Sony-nál jártunk

A ravasz, az agy és két "füstölgő" ultrabook

Bemutatkozott a Sony laptopjainak nyári kínálata, köztük a világ legvékonyabb, érintőkijelzővel szerelt ultrabookja is debütált hazánkban.

2013.06.27 17:09Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Magyarországon is bemutatta új noteszgépeit a japán vállalat: négy modellel rukkolt elő Budapest Music Centerben tartott sajtótájékoztatóján. A 15 colos (39,5 cm) érintőképernyővel elérhető VAIO Fit és 14 illetve 15 colos VAIO Fit E modellek tervezésekor az audiovizuális élményre helyezték a hangsúlyt. Ennek köszönhetően az új notebookokba olyan Sony technológiák is belekerültek, mint a széles spektrumú, tiszta hangzásért felelős ClearAudio+ mód, a hosszú üzemidőt biztosító NVIDIA Optimus technológia vagy az Exmor R CMOS képszenzor, amely még gyenge fényviszonyok mellett is HD minőségű fényképek készítését teszi lehetővé.

A VAIO Pro szériával debütált a világ - jelenleg - legkönnyebb érintőképernyős ultrabookja. A 33,7 cm-es kijelzőjű (13,3"), szénszálas kialakítású notebook tömege mindössze 50 grammal haladja meg az 1 kilogrammot. Az Intel legújabb, negyedik generációs (Haswell magos) processzora mellett említést érdemel a világítással ellátott billentyűzet valamint a TRILUMINOS Display for mobile technológiát alkalmazó Full HD kijelző. A VAIO Pro 13 üzemideje 8 óra, amely a kiegészítő akkumulátorral akár 18 órára is növelhető.

Kétségtelen azonban, hogy a negyedik, most bemutatott VAIO modell rugaszkodik el leginkább attól a gondolattól, amit legtöbbünk a noteszgépekről alkot. Ez ugyanis egy olyan, stylus tollal kiegészített masina, mely laptop és táblagép egyben. A Sony saját Surf Slider technológiája révén egyetlen mozdulattal alakítható át táblagépből notebookká és vissza. A karcolásálló Full HD kijelzővel ellátott készülék a világ leghosszabb üzemidejével rendelkező ultrabookja (Mobilemark 2007-tel való mérés esetén). A kis masinát a japán mérnökök a Sony laboratóriumában hosszas tesztelésnek vetették alá, így alátámasztva, hogy a VAIO Duo 13 ellenáll egy véletlen leejtésnek, a hétköznapi használatból eredő terhelést pedig minden gond nélkül kibírja az elsőre törékenynek tűnő kijelzőcsúszka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.