Nem megy a Sony VAIO P

Az elvárásokhoz képest alulteljesít a szexi VAIO P

Tény, hogy a netbook piac egyik legszexibb és legkívánatosabb (nomeg a legdrágább) résztvevője a Sony VAIO P szériája. Ugyanakkor nem tudunk elmenni amellett a szomorú hír mellett, hogy a gép nem hasít úgy, ahogy kéne. Gyenge processzor gyengén muzsikál.

2009.01.20 07:44Z., ma.hu

Dőreség lenne azonban az egészet a processzorra kenni, hiszen a problémát nemcsak a processzornak köszönhetjük. A gépben lassú a CPU (1,33GHz-es Atom), de a vincseszter is csak 4200-at pörög másodpercenként. A RAM elégséges, hiszen két gigát kapunk, de ezt az egészet Windows Vista Home-mal értékesíteni nem jó megoldás.

Így aztán nem is csoda, hogy a bekapcsolástól az internethez való hozzáférésig bizony 3,5 percnek (leírjuk betűkkel: három és fél percnek) kell eltennie. Ezalatt az idő alatt még a nagyi kotyogós Kalifájából lejön a kávé - még gázválság idején is. Persze a gyenge teljesítményért nemcsak a hardver és az operációs rendszer okolható, hanem az is, hogy a gyengécske konfignak egy McAfee antivírus szoft betöltésével is meg kell birkóznia - egy ilyen erőforássigényes szoftvernek nincs keresnivalója egy netbookon.

Szóval hiába az 1600×768 felbontás, és a használható billentyűzet meg a 3G kapcsolat: ha használatra kerül a sor, méghozzá netbookos használatra, akkor nem ez a gép a megoldás. A netbooknak pont az lenne a lényege, hogy gyorsan felpattintom a tetejét, elintézek ezt-azt, írok két levelet, aztán lezárom a lidet. Ez a praktikum hiányzik a piac legszexisebb netbookjából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.