Hároméves mélyponton a Sony

A Vaio laptopok visszahívása miatt zuhan a Sony értéke

A Sony Corp. részvényei hároméves mélypont alá zuhantak pénteken, miután az elektronikai cég akkumulátortúlmelegedéssel kapcsolatos problémák miatt 438.000 Vaio laptopot hívott vissza.

2008.09.05 19:49Gábor

A laptopok akkumulátorainak visszahívása miatt az elmúlt években igencsak rájár a Sonyra a rúd. A hírek szerint az akksik túlmelegedés miatt akár meg is gyulladhatnak. A Dell, az Apple és más csúcsgyártók 2006-ban 9,6 millió akkumulátort hívtak vissza ezen okokra hivatkozva, amely a japán cégnek 481,5 millió dollár veszteséget okozott.

A vállalat állítása szerint a mostani visszahívás kisebb hatással lesz a bevételre. Egyesek  a Sony jó hírnevének romlása miatt aggódnak, mivel a visszahívás a gyártó egyik fő ágazatában történt, és a cég nem ismerte el elég gyorsan azt, hogy bizony hibás termékeket adott el.

A japán kereskedelmi miniszter szerint a Sony viselkedése egyáltalán nem megfelelő, hiszen a probléma igenis súlyos, és az akkumulátorbetegségről szóló első jelentések már egy éve napvilágot láttak. A Sony szóvívője azt állítja, hogy a visszahívás nem jelent nagy érvágást a cégnek, pontos költségeket azonban nem közölt.

Egy pénzpiaci szakember szerint az erős jen és az amerikai részvényárak csökkenése mind rájátszott a pénteki árfolyamzuhanásra, de a visszahívások elsősorban a Sony márkára lehetnek negatív hatással, főleg, ha a további hibás termékekre derül fény.

A Sony állítása szerint a probléma a 2007 májusa és 2008 júliusa között gyártott Vaio laptopokban fordulhat elő, azt a számítógép zsanérjánál nem megfelelően elhelyzett kábelek rövidzárlata okozhatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.