Veszélyes noteszgépek

A Sony kénytelen visszahívni TZ laptopjait

Túlmelegedési problémák adódtak bizonyos Sony gépekkel, melynek következtében a gyártó kénytelen lesz visszahívni azokat a piacról.

2008.09.04 19:39koac, ma.hu

A Sony a mai nap folyamán bejelentette, hogy technikai problémák miatt a vállalat VAIO TZ noteszgépcsaládjának tagjait visszahívja a piacról. A gyártó szerint a gondot az okozza, hogy az ultrahordozható gépek azon részénél, ahol a kijelző illeszkedik a géphez néhány rosszul elhelyezett vezeték és/vagy néhány a helyéről kimozdult csavar könnyen rövidzárlatot vagy túlmelegedést okozhat. Természetesen mindkét probléma potenciális veszélyforrás a felhasználókra nézve. Mindezidáig 15 esetről tudni ahol ilyen jellegű problémák léptek fel, ezek egyikénél égési sérülésről is szó van.

A modellek melyeket a kellemetlen szituáció érint, a következőek: VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300, and VGN-TZ2000. A Sony az összes javítási költséget állja természetesen attól függetlenül, hogy a javításra otthon, vagy az irodában kerül sor, a helyszínt a felhasználó hivatott eldönteni. Ugyanakkor a Sony-nál jelenleg nem létező opció a gépek cseréje anélkül, hogy előbb kísérletet ne tennének annak megjavítására.

Az eset természetesen érzékenyen érintheti a Sony ultrahordozható bizniszét, amely alapvetően sikeresnek mondható viszont valamelyest visszaesett az utóbbi hónapok során köszönhetően az olyan megbízhatóbbnak tűnő márkák, mint az Apple vagy a Lenovo előretörésének a piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.