Ez már hivatalos

A Yahoo felvásárolja a Tumblr-t

A Yahoo hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy 1,1 milliárd dollárnyi összegért felvásárolja a Tumblr blogplatformot.

2013.05.20 19:15MTI

A Yahoo így kíván nyitni a közösségi médiában aktív fiatalabb felhasználók felé. Ez egyben az internetes cég legjelentősebb vásárlása Marissa Mayer vezérizgatósága alatt. 

"A megállapodás és azon ígéretünk értelmében, hogy (a céget) nem fogjuk elszúrni, a Tumblr-t önálló vállalkozásként, függetlenül fogjuk működtetni" - hangzott a Yahoo hétfőn kiadott közleménye. A több mint 100 millió blogot összefogó Tumblr-re a Yahoo az 5,4 milliárd dolláros készpénz- és piacképes értékpapír-állományának egyötödét fordította. 

A felvásárlás nyomán a cég reményei szerint 50 százalékkal nő majd a Yahoo felhasználóinak száma. Mayer, aki korábban a Google vezére volt, tavaly júliusban vette át az internet hőskorában úttörő szerepet játszott, de hanyatlásnak indult cég irányítását. Az új vezető irányítása alatt alapvetően a mobilkommunikációra összpontosító Yahoo márciusban vásárolta meg a 17 éves Nick D'Aloisio által kifejlesztett Summly okostelefonos hírgyűjtő alkalmazást, hivatalosan meg nem erősített információk szerint 30 millió dollárért. 

A 2007-ben David Karp által alapított Tumblr 2012-ben mindössze 13 millió dollár nyereséget termelt, ami messze alulmúlta a részvényesek összes reményét. Karp 2013-ra 100 millió dolláros profitot várt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.