Portálközi érdekházasság

Még jobban összebújik a Yahoo és a Facebook

Még szorosabbra fűzi a kapcsolatot a Yahoo amerikai portál a Facebook közösségi oldallal.

2011.12.21 18:14MTI

A héten bejelentett szorosabb együttműködés keretében a Facebook-felhasználók ezentúl még több Yahoos tevékenységüket megoszthatják egymással - például, hogy milyen híreket olvastak a Yahoo hírportálján.
   
A Yahoo három hónappal ezelőtt vezette be a Facebook-megosztási opciót a főoldalán. A szolgáltatás mostantól a portál 26 aloldalán is elérhetővé válik, köztük a televízió, a mozi, a játék és a szórakoztatóipar híreit gyűjtő lapokon. 
   
A Kalifornia állambeli Sunnyvale városában működő vállalat reményei szerint a Facebook népszerűségére támaszkodva sikerülni fog rávenni az internetezőket, hogy ellátogassanak és körbe is nézzenek a Yahoo felületén. A végső cél pedig, hogy még több online reklámot tudjanak értékesíteni.
   
A vállalat legnagyobb örömére a hírszekció Facebook-felhasználói látogatottsága háromszorosára nőtt a megosztási opció bevezetése óta. A szolgáltatás azonban még mindig nem terjed ki a portál két legnépszerűbb oldalára, a pénzügyi és sportvilág híreinek szentelt lapokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.