Kiakadt a "pornós"

Nem perelheti a nevére kényes "erekciósegítő" a Yahoo-t

Annyira nem tetszettek egy amerikai nőnek az interneten a nevére kapott találatok - egyebek közt erekciósegítő gyógyszer, pornóoldal -, hogy pert akart indítani a keresőmotor üzemeltetője, az ugyancsak amerikai Yahoo cég ellen.

2010.10.05 13:09MTI

Beverly Stayart azzal érvelt, hogy nevéhez kereskedelmi érdeke fűződik, és joga van ennek védelméhez. Beadványában kifejtette, hogy ha valaki bebillentyűzi az ő nevét egy böngészőjébe, akkor pornóportálok és egyebek is felbukkannak találatként, az illetőnek pedig olyan benyomása lehet, hogy Stayart a nevét és jóváhagyását adta a szextermékekhez.

A nőnek nem sikerült perre vinni a dolgot: az Egyesült Államok igazságszolgáltatása mind első-, mind másodfokon elutasította a nő kérelmét.

Stayart egy böngészőt, a Google-t is megpróbálja beperelni hasonló okból, és hasonló sikertelenségre számíthat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.