Meghalt a király, éljen a király

Hamarosan a boltokba kerül a Nokia E71

Tudtuk, hogy hamarosan meg fog érkezni, és most már hivatalos a hír: júliusban érkeznek az első Nokia E71-es okostelefonok.

2008.06.19 13:00Z., ma.hu

A Nokia szerint az E61 követője lesz az a telefon, amely megtöri Amerikában a Blackberry-k egyeduralmát. Az E71 mögött masíroznak a többiek: a Samsung Blackjack II, a HTC gépei és természetesen az iPhone 3G.

Az első szembeötlő különbség az E61i és az E71 között a méret. Az E71 meglehetősen könnyednek és vékonynak tűnik az E61 mellett. Előbbi 114 x 57 x 10 mm, míg az idősebb testvér 117 x 70 x 13,9 mm. Vonalzóval nem mérhető, szerkesztőségünk szerint azonban az E71 sokszor jobban néz ki, mint az E61, ami - valljuk be - nem tartozott a mobiltelefónia legszexibb készülékei közé. A méretbeli csökkenés sajnos s képernyő méretére is hatással van, az új készülék kijelzője 2,4 hüvelykes, és az egész kütyü 23 grammal könnyebb, mint az előző generációs telefon.


Verziótól függően a finn gyártó legfrissebb modelljébe 850/2100 vagy 850/1900 Mhz-s HSDPA-t épített, de a készülékben integrált GPS + A-GPS is van, egy javított minőségű kamera (3,2 megapixel, autofókusz, vaku), valamint A2DP támogatással ellátott Bluetooth 2.0 is megtalálható. Az E61i akksiján semmit nem változtattak, ugyanaz az 1500 mAh-os egység szolgál az E71-ben is, csak megnövekedett a készenléti és a beszélgetési idő.

Mivel E-szériás telefonról beszélünk, rengeteg vállalati alkalmazással érkezik a telefon. Ilyen például a Microsoft mobilra írt Exchange levelezője. De persze használhatjuk a Nokia Intellisync emailt, illetve külső levelezőprogramokat is. A beépített VPN kliensnek köszönhetően pedig a vállalati intranetet is elérhetjük, az “eszköz zárolása és törlése” funkcióval pedig akár távolról is letörölhetjük a fontos adatainkat, így azok nem kerülnek illetéktelen kezekbe.

Az E71 kiskereskedelmi ára körülbelül 350 euró lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.