Jönnek a filléres Nokiák

Olcsó mobilokkal bombáz a Nokia

A Nokia komolyan megcélozta az olcsó mobilok piacát is: számos, tulajdonképp fillérekért beszerezhető telefont dobnak piacra, szinte bele lehet zavarodni a választékba. Csúszkamobil, candybar, prizmás - milyet tetszünk parancsolni?

2008.04.04 19:40ma.hu

A Nokia olcsó telefonokat dob a piacra - amiknek tudása tulajdonképp már egész barátságos, pláne árukhoz képest - ráadásul a dizájnra sem lehet panasz. A Nokia 5000 például kártyafüggetlenül 90 euróba kerül majd - ezért 1,3 megapixeles fényképezőgépet, rádiót és Bluetooth-adóvevőt is adnak a telefonálás-SMS feladatok ellátásra alkalmas eszköz mellé.

A fejlődő országok megkapják a 2680 Slide nevű csúszkafont - 75 euróért, VGA-kamerával, Bluetootth-szal, természetesen rádióval. Szintén erre a piacra szánják a 1680 Classicot, ami hagyományos candybar kialakítású, 50 euróba kerül, 128x160 pixeles kijelzője van - és beépített levelezőklienst és Java-támogatást tartalmaz.

De lesz belépő modell a Prism sorozatból is, ha valakit a dizájnos megoldások ragadnak meg inkább: a 7070 Prism szétnyitható, akad benne kihangosító és hangrögzítő alkalmazás - szintén potom ötven euróért.

Ráadásul ezek a telefonok már attól az ősi Nokia-babonától is elszakadtak, hogy egyetlen billentyű elég minden funkcióhoz (ha valaki még emlékszik a 3310-esek ijesztően és fárasztóan puritán megoldására...).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.