Prizmafon a Sony Ericssontól

Nokia-utánérzést gyárt a Sony Ericsson

Újabb videó jelent meg a neten a Sony Ericsson Z555-ről. A készülék dizájnvilága ismerős lehet az élesebb szeműeknek: erős befolyással lehetett a tervezőkre a Nokia prizmás mobilja. És ezzel együtt maradtak a kagylós kialakításnál is, plusz bedobtak egy-két szó szerint látványos funkciót.

2008.03.11 19:30ma.hu

Több videón is tanulmányozható a Sony Ericsson új mobilja, a Z555 nevű készülék. Hogy, hogy nem: a dizájn többeket a Nokia prizmás megoldására emlékeztet: külsőre legalábbis piszok nehéz lenne tagadni a rokonságot.

Belül már innovatívabbak voltak a japán-svéd cég mérnökei: a külső kijelző gyakorlatilag láthatatlanul bújik el az épp nem aktív készüléken, ráadásul a hívásokat el lehet utasítani azzal is, ha az ember csak legyint egyet a kamera előtt (végre hasznos ötlet az aktív flip hátrányai ellen). A gyári témák alkalmazkodnak a külső környezethez is: évszaktól függően változnak, emellett külön jelzik a fontosabb eseményeket is.

És a zaongoralakkos dizájn hátrányait is kiküszöbölik kicsikét: a prizmás felületen egyenetlenebbül törik meg a fény, így az ujjlenyomatok is kevésbé szikráznak a házon. Nézzék meg Önök is!



Az eredeti videó, és az újabb változat: a prizmák mindenkinek feltűntek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.