100 gigabites sávszélességen internet

Interoute - Telekom Srbija együttműködés

Az Interoute, Európa legnagyobb új generációs hálózatának tulajdonosa bejelentette, hogy Ethernet Clear szolgáltatásán keresztül 100 gigabit sávszélességet nyújt a Telekom Srbija részére.

2008.05.29 08:00ma.hu

A megállapodás részeként a Telekom Srbija hozzákapcsolódik az Interoute londoni, milánói, párizsi, amszterdami, bécsi, frankfurti, prágai, temesvári, New York-i és budapesti forgalomkicserélő központjaihoz. A megegyezés azért jött létre, hogy a Telekom Srbija Közép- és Nyugat-Európában lényegesen nagyobb lefedettséget szerezzen, hiszen a szélessávú internet-hozzáférések - amelyek száma immáron meghaladja a 77 milliót - és a multimédiás szolgáltatások iránti igény egyre nagyobb a kontinensen. 

Az Interoute Ethernet Clear szolgáltatása ideális azon szolgáltatóknak, akik költséghatékony módon akarnak kapcsolódni több forgalomkicserélő központhoz is. A Telekom Srbija ráadásul hozzáfér majd az Interoute Hub-hoz is, amely a vállalat ügyfélportálja, ahol elérhetők a számlázási információk és megtekinthetők az automatikus hibajelentések (trouble ticket) is. 

Zoran Perovic, a Telekom Srbija nemzetközi divíziójának vezérigazgatója így nyilatkozott: "Mivel földrajzilag Délkelet-Európában helyezkedünk el, nagyon fontos volt számunkra, hogy biztosítsuk az együttműködést egy olyan internetszolgáltatóval, amelyik egész Európát lefedi. Az Interoute Európa egyik legjobb új generációs száloptikás hálózatának tulajdonosa. Ezzel az együttműködéssel elértük, hogy költséghatékony módon veszünk igénybe Ethernet kapcsolatokat összességében 100 Gbps sávszélességben az egyik legnagyobb pán-európai szolgáltatótól." 

Matthew Finnie, az Interoute technológiai igazgatója hozzáfűzte: "Az Ethernet protokollt úgy fejlesztették ki, hogy teljesítményének és rugalmasságának köszönhetően domináns kapcsolódási technológiává válhasson a nagytávolságú adatátvitel területén is. Úgy látjuk, hogy alacsony bekerülési költsége (TCO - total cost of ownership) és a nyílt szabványokra épülő megközelítése miatt egyre nő az Ethernet iránti igény. Azon ügyfeleink számára, akik változtatni kívánnak eddigi kapcsolatuk fajtáján, az Ethernet a nyilvánvaló választás." 

Ez a megállapodás szorosan követi az elmúlt időszak néhány megegyezését, amelyet az Interoute kelet-közép-európai szolgáltatókkal kötött - legutóbb például az orosz Rostelecommal. Finnie szerint "Ethernet-es szolgáltatásunk megbízhatósága és kapacitása erős érv azon növekedési fázisban levő szolgáltatók számára, akik most kívánják megvetni a lábukat a nemzetközi piacon."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.