Pedomacik a hacktivisták célkeresztjében

Hadat üzent a gyerekragadozóknak az Anonymus

A Twitteren, Facebookon és más közösségi hálózatokon pedofilok vadásznak fiatal áldozataikra. Ezt elégelte meg az Anonymus.

2012.06.06 08:37Konrád - ma.hu

A világ leghíresebb hekkercsoportja - akiket az amerikai kormány előszeretettel bélyegez terroristáknak - több tucat pedofil Twitter felhasználóját tette közzé az interneten, bizonyítva, hogy a csoport komoly kérdésekkel foglakozik és nem csak káoszt szít a világhálón.

“Íme a lista azokról a pedofilokról, akiket a Twitter nem tartott fontosnak letiltani dacára egymáshoz való kötődésüknek, posztjaiknak amiben gyermekek erkölcstelen dolgokban vesznek részt valamint ilyen jellegű anyagok iránti igényük közzétételének. Azért tesszük közzé ezeket a neveket, mert azt reméljük a Twitter a LEA segítségével elkapja és megállítja ezeket a rohadékokat. Ha a gyerekeinkkel kezdesz ki, velünk kezdesz ki”.

A csoport úgy érzi, a hatóságok csak lassan reagálnak és “örökké tart” mire csinálnak valamit. Sajnálatos, hogy az FBI sokkal nagyobb erőket vet be az Anonymus elleni harcba, mint a pedofilok ellenibe. Az idei nagy csinnadrattát kiváltó letartóztatás mely során lakat alá került a 28 éves programozó Hector Xavier “Sabu” Monsegur bebizonyította, hogy a szövetségi nyomozóknak sikerült valakit beépítenie a csoportba.

Persze egy világszerte több tízezer tagot számláló csoportot nem lesz egyszerű felszámolni. Ahogy a YourAnonNews Twitter felhasználó is írta: “Nekünk nincs vezérünk. Egy hatóság nélküli mozgalom őrületbe kergeti a hatóságokat; nem tudják megállítani a mozgalmat a vezető megrontásával”.

Három hónappal a letartóztatás után úgy tűnik az idő az Anonymust igazolja, hiszen a csoport él és virul és aktívabb mint valaha. Sokak számára tűnhet úgy, hogy a csoport hatékonyabban képes a weben rendet tartani mint a azok a kormányügynökségek akik milliárdokat dobnak ki az ablakon mégis képtelenek megvédeni a gyerekeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.