Az akciónak köszönhetően 138 gyermeket mentettek m

33 pedofilt vettek őrizetbe egy nemzetközi akció során

Világszerte 33 személyt vettek őrizetbe pedofília gyanújával egy Hollandiában gyermekek molesztálásáért elítélt férfi számítógépéről megszerzett információknak köszönhetően.

2012.05.30 16:58MTI

Hollandiában tizenhárom, az Egyesült Államokban nyolc, Kanadában hat, Nagy-Britanniában négy, Németországban és Svédországban pedig egy-egy személyt tartóztattak le az akció során.

A pedofilok elfogásához egy lett származású holland állampolgár, Robert Mikelsons segítségével jutottak el a hatóságok. A "nyomravezető" Mikelsonst május 21-én 18 évi börtönbüntetésre ítélték Hollandiában több tucat kisgyermekek megrontása és gyermekpornográfia terjesztése miatt.

John Morton, az amerikai belbiztonsági minisztérium nyomozati osztályának vezetője elismerően nyilatkozott a nemzetközi együttműködéssel létrejött rajtaütésről, kiemelve, hogy az akciónak köszönhetően 138 gyermeket mentettek meg a pedofiloktól.

Mikelsonst magát is hasonló körülmények között fogták el 2010-ben: őt egy pedofíliával vádolt massachusetts-i férfitől kapott információk segítségével tartóztatták le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.