Széles rétegek számára elérhető, karcsú smartphone

Szuper-olcsó, vékony okostelefon: érkezőben a Samsung i200

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy az okostelefon besorolású mobilok általában drágábbak szoktak lenni hagyományos mobilként kezelt társaiknál.

2008.05.12 09:15terminal.hu

A februári Mobil Világ Kongresszuson bejelentett Samsung i200 viszont rácáfol arra, hogy egy smartphone-nak feltétlenül drágának kell lennie, hiszen a masina várhatóan 40-50 ezer forint körül alakuló ára igen barátinak mondható. No persze ennyi pénzért azért senki se várjon csúcstechnológiát... A készülékkel kapcsolatos friss hír, hogy a gyártó néhány héten belül, feltehetően június első napjaiban kezdi meg a kereskedelmi forgalmazást, így már nem kell sokat várnunk arra, hogy végre kezünkbe vehessük az i200-ast.

A candybar, vagyis hagyományos kialakítású Samsung SGH-i200 az átlagnál némileg nagyobb méretekkel rendelkezik: az egyelőre ismeretlen tömegű készülék 116,7 milliméter hosszú, 50,8 milliméter széles és 11,8 milliméter vastag. A Microsoft Windows Mobile 6.1 Standard operációs rendszerű okosságban egy 2,3 colos képátlójú TFT display teljesít szolgálatot, mely QVGA, vagyis 320x240 pixeles felbontású, és mint az már az oprendszerből is kikövetkeztethető, nem érintésérzékeny.

Olcsóság ide, vagy oda, a 102 gramm tömegű telefonból szerencsére nem hiányzik a villámgyors HSDPA adatátvitel (3,6 Mbit/s), de ezenkívül természetesen UMTS, EDGE és GPRS hálózatokban is minden további nélkül használható az i200-as. A 2 megapixeles (1.600x1.200 képpont) felbontású kamerán kívül említést érdemel még a 25 MB-os belső memória, a microSD bővíthetőség, az USB 2.0 interfész, illetve az A2DP profilos Bluetooth 2.0. Az 1.100 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor a gyári adatok szerint maximum 4 órás beszélgetési időt, illetve 360 órás készenlétet biztosít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.