Ön hány %-on áll?

10 GB-ra nőtt a Gmail

Ne lepődjünk meg, ha hirtelen nem kell emaileket törölgetni.

2012.04.25 22:08ma.hu

Ma indította el a Google az új felhőalapú tárhelyszolgáltatását, a Drive-ot. Ezzel egyidőben a keresőóriás felhasználóinak már 10 GB ingyenes tárhellyel kedveskedik a Gmail szolgáltatásban.

A Google Drive az a hely, ahol bárki létrehozhat, megoszthat, ahol közösen szerkesztheti és tárolhatja mindenét. Legyen szó egy közös iskolai feladatról, esküvőszervezésről vagy éppen az albérlőtársakkal közös kiadások vezetéséről, a Drive-on mindnek van helye. Fel lehet tölteni videót, fotót, pdf fájlokat, Google Dokumentumokat (Google Docs) és még sokminden mást.

A Drive-ot a népszerű Dropbox szolgáltatás riválisának szánják, 5 GB ingyenes tárhelyet biztosítanak, ami bizony 3 GB-tal több mint a riválisé. Mármint az ingyenes verzióé. 2,49 dollárért havonta 25 GB, 4,99-ért 100 GB, 49,99 dollárért havi 1 TB tárhelyet kaphatunk a Google-től. Ráadásul, ha fizetős változatra váltunk, Gmail-ünk tárhelye azonnal 25 GB lesz. 

Mire jó a Google Drive?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.